Gratinerad hummer med vitlöksbröd

Gratinerad hummer med vitlöksbröd
Foto: TV4

Gratinerad hummer med vitlöksbröd

Av: Anette - Norrköping

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

Gratinerad hummer som serveras tillsammans med vitlöksbröd. Receptet är beräknat till fyra personer.

Vintips från Anette
Jules Muller Riesling Reserve, nr 6622, 79 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

hummer

  • 2 humrar
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 8 champinjoner
  • 0,5 purjolök
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 msk senap
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk majsstärkelse
  • vitlökssalt
  • vitpeppar

Vitlöksbröd

  • 4 skivor formfranska
  • 4 msk smör
  • 1 klyfta vitlök
  • persillade

Gör så här

Hummer

  1. Dela hummern och tag ur hummerköttet, skär det i små bitar.
  2. Hacka champinjonerna och purjolöken, fräs det i en stekpanna med smör och lite vitlökssalt.
  3. Häll grädden i en kastrull och lägg i fiskbuljongtärningen, rör tills buljongtärningen löst upp sig.
  4. Lägg sedan i champinjonerna, purjolöken, vinet, senap, tomatpuré och dill.
  5. Låt koka ca 30 min till det tjocknar, red sedan av med maizena.
  6. Blanda ner hummerköttet i stuvningen, fyll sedan hummerskalen med stuvningen, strö över riven ost.
  7. Blanda ner hummerköttet i stuvningen, fyll sedan hummerskalen med stuvningen, strö över riven ost.

Vitlöksbröd

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Blanda smöret, vitlöken och persillade.
  3. Ställ i ugnen i cirka 8-10 minuter.
  4. Dela brödet så det blir två trekanter, servera till hummern.