Bruschetta med ugnsrostade tomater

Bruschetta med ugnsrostade tomater
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Bruschetta med ugnsrostade tomater

9 ingredienser

15 m

Bruschetta är alltid väldigt uppskattat. Jessica Frejs recept är väldigt smakrikt och gott, testa du med! Här hittar du receptet på ugnsrostade tomater.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor gott ljust bröd, gärna surdeg
  • 1,5 dl ugnsrostade tomater
  • 300 g små söta tomater, i olika färger
  • 0,5 gul lök
  • 1 kruka basilika
  • 3 klyftor vitlök, skalade
  • 1 dl olivolja, gärna en pepprig gräsig sort
  • 0,5 tsk svartpeppar, nymald
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Hacka tomaterna i små bitar, både de färska och de rostade. Finhacka löken så fint du kan och blanda ner dem med tomaterna i en bunke. Häll på hälften av olivoljan och smaka av med salt. Låt tomatröran stå en stund.
  2. Skär varje skiva bröd i 2-3 mindre bitar och rosta dem ordentligt krispiga i ugnen alternativt brödrosten. Låt brödet svalna något och skrapa sedan med en vitlöksklyfta över hela brödskivan.
  3. Lägg bröden på ett stort fat. Ringla över resterande olivolja.
  4. Hacka nästan alla basilikablad fint och vänd ner dem i tomatröran som du sedan generöst fördelar över brödet. All vätska som blir över i botten skedar du över den med. Strö över lite grovriven basilika över tomterna och servera.