Lägg smör i en såspanna över medium hög värme och rör om hela tiden. Koka smöret guldbrunt och tills det fått en nötig smak. Ställ sedan åt sidan.
Koka ägg i vatten ca 2 minuter. Ta bort ägg från värmen och kyl dem i isvatten.
Skala äggen och mixa dem slätt I en mixer. Tillsätt vittvinsvinäger. Fortsätt mixa och häll försiktigt i det brynta smöret och oljan. Blanda till en mjuk crème.
Skala av det yttre skiktet på brysselkålen och dela dem på hälften. Klipp brysselblommorna i kvartar.
Värm upp en panna över medelhög värme och steka brysselkålen i smör ca 2-3 minuter.
Tillsätt brysselblommorna och fortsätt steka i 1-2 minuter.
Tillsätt 3 msk. vatten och låt koka av under 30 sekunder - 1 minut.
Smaka av med salt.
Toppa brysselkålssalladen med tunt skivat äpple, äggdressing och rostade hasselnötter.