Busenkla västerbottensnittar med kräftor och kantareller

koket.se
Felix Busenkla västerbottensnittar med kräftor och kantareller
Foto: Köket.se

Busenkla västerbottensnittar med kräftor och kantareller

15 ingredienser

20 min

Snabbt, enkelt och lyxigt tips till kräftskivan eller sensommarfesten! Skär upp FELIX färdiga paj med Västerbottensost® & Kantareller och toppa med en kräftröra och en kantarellröra. Festligt och magiskt gott!

FELIX paj med Västerbottensost® & Kantareller
Felix västerbottenpaj produktbild ny

FELIX paj med Västerbottensost® & Kantareller

Felix finaste ostpaj med Västerbottenost® och Kantareller har krämig fyllning och sprött skal.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner stycken
  • 2 Felix Västerbottenost & kantarellpaj

Kräftröra

  • 200 g kräftstjärtar i lake
  • 100 g Västerbottensost, riven
  • 1 msk hel kummin, stött i mortel
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 citron, skalet
  • 2 msk dill, finhackad

Kantarelltopping

  • 1 dl crème fraîche
  • 50 g Västerbottensost, riven
  • 150 g kantareller
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Dekoration

  • 1 rödlök, finhackad
  • färsk dill

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt i en sil och grovhacka dem sedan.
  2. Riv västerbottensosten till båda rörorna och lägg i separata skålar. Blanda ner 1 dl crème fraiche i varje skål.
  3. Blanda ner resterande ingredienserna till kräftröran i ena skålen.
  4. Smörstek kantarellerna och krydda med salt och peppar. Hacka ner kantarellerna till små bitar och blanda ner i den andra skålen.
  5. Tillaga Felix paj i ugnen enligt anvisningar på förpackningen.
  6. Skär upp pajerna i små tårtbitar och toppa hälften med kräftröra och hälften med kantarellröran.
  7. Toppa med finhackad rödlök och dillkvistar.
TIPS!
Snabba dukningstips till kräftskivan
Felix kräftskiva servettvikning

Snabba dukningstips till kräftskivan

Här är 8 tips hur du snabbt & billigt fixar kräftskivan!

Läs mer