Cajungryta med kräftor, torsk och majs

koket.se
Cajungryta med kräftor, torsk och majs
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Cajungryta med kräftor, torsk och majs

19 ingredienser

40 min

Tom Sjöstedt piffar upp frysta kräftor som tillsammans med majs, paprika, vitlök och chili blir till en het och smakrik gryta. Ett nytt recept till kräftskivan kanske?

Tips! Här hittar du recept på aioli att servera till cajungrytan >>

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 röda paprikor
  • 2 röda chilifrukter, skivad
  • 2 selleristjälkar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk oregano
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 400 g krossade tomater
  • 1 l skaldjursbuljong (ej koncentrerad)
  • 400 g majskolv, delade i mindre bitar (förkokt)
  • 400 g torskfilé
  • 600 g kräftor (kokta röda med skal)
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Till servering

  • bröd
  • aioli

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skiva chilifrukterna. Strimla sellerin fint.
  2. Fräs lök, paprika, selleri, chili och vitlök i mycket olivolja. Tillsätt tomatpuré och fräs vidare en stund.
  3. Häll i cayennepeppar, oregano, vitt vin, tomater, skaldjursbuljong och majsen. Låt småkoka 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär torsken i mindre bitar. Lägg i torsk och kräftor, låt koka med ett par minuter under lock precis före servering.
  5. Servera med bröd och aioli.

Glöm inte att matsortera rester från kräftor och grönsaker för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda cajungryta. /Köket-redaktionen