Ört- och vitlöksgrillade lammkotletter

Ört- och vitlöksgrillade lammkotletter
Foto: David Loftus
Danyel Couet KK 2023
Danyel Couet KK 2023

Ört- och vitlöksgrillade lammkotletter

Av: Danyel Couet

Från: Mina smaker från Provence

16 ingredienser

Vill du att grannskapet ska imponeras av doften från din trädgård i sommar? De här lammkotletterna får de flesta att falla pladask. /Danyel

Receptet kommer från Mina smaker från Provence. Läs mer om Mina smaker från Provence

Servera gärna lamkotletterna med en Ratatouille

Ingredienser

portioner
  • 12-16 lammkotletter

marinad

  • 4 klyftor vitlök, krossade
  • 1 msk färsk rosmarin, hackad
  • 1 msk torkad timjan
  • 2 msk olivolja

Ört - och vitlökssmul

  • 6 skivor formfranska (dygnsgammalt)
  • 5 klyftor vitlök, hackade
  • 1 msk citron, skalet, rivet
  • 2 schalottenlökar, stora, finhackade
  • 1 msk färsk timjan (timjanblad)
  • 3 msk färsk bladpersilja, finhackad
  • 1 tsk rosmarin, finhackad
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Till servering

  • sallad
  • citron, klyftor

Gör så här

Marinad

  1. Blanda marinadens ingredienser i en bunke.

Lamm

  1. Vänd runt lammkotletterna i marinaden.
  2. Ställ i kylen minst 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 170 grader.

Smul

  1. Rosta brödet i ugnen tills det är gyllenbrunt och krispigt rakt igenom.
  2. Blanda övriga ingredienser i en skål.
  3. Hacka det rostade brödet och blanda i det.
  4. Smaksätt med salt och peppar.

Lamm, forts

  1. Grilla lammkotletterna på träkolsgrill eller i grillpanna.

Vid servering

  1. Lägg upp dem på ett fat, strö ört- och vitlökssmulet över.
  2. Servera citronklyftor och en god sallad till.