Frasiga kroketter med padrones och vitlöksmajonnäs

koket.se
Frasiga kroketter med padrones och vitlöksmajonnäs
Foto: Tv4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Frasiga kroketter med padrones och vitlöksmajonnäs

16 ingredienser

45 min

Härligt frasiga potatiskroketter med smältande god mozzarellost i. Serverade med vitlöksmajonnäs och pimientos de padron är de helt omöjliga att motstå.  

Tips! Ha ett lock till hands när du friterar så att du lätt kan kväva oljan i fall den tar eld.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 200 g pimiento de padrón
  • 2 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron [1,5 msk saft]
  • tabasco
  • flingsalt

Kroketter

  • 1 kg potatis
  • 1 dl mjölk
  • 250 g mozzarellaost
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 salladslökar
  • salt
  • peppar
  • vetemjöl, ägg och panko till panering
  • olja, till fritering
  • persilja och citron, till servering

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk.
  2. Blanda ihop majonnäs, pressad vitlök och citronsaft. Smaka av med tabasco.
  3. Skär mozzarellaosten i små tärningar. Finhacka salladslöken.
  4. Mosa potatisen grovt och blanda med mjölk, salt och peppar. Vänd ner osten, salladslök och finriven vitlök i moset.
  5. Forma till små bollar. Vänd först runt i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist panko.
  6. Värm oljan till 180 grader i en kastrull. Fritera kroketterna i oljan, några åt gången, tills de är gyllenbruna. Låt svalan på galler.
  7. Stek pimientos de padron tills de fått rejält med färg, de ska få lite svart yta, i olivolja. Strö över flingsalt.
  8. Servera padrones och kroketter med vitlöksmajonnäsen. Garnera med persilja samt citronklyftor.