Carpaccio på saltrulle

Carpaccio på saltrulle
Foto: Magnus Skoglöf
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Carpaccio på saltrulle

8 ingredienser

Carpaccio på rå saltrulle fungerar bra om du får tag på riktigt bra kött, till exempel från Ejmunds gård på Gotland. Får du inte tag på saltrulle går det lika bra med oxfilé. Köttet behöver ett dygn i frysen. /Fredrik
Receptet kommer från Hela årets kokbok.

Läs mer om Hela årets kokbok

Ingredienser

portioner
  • 200 g saltrulle (eller oxfilé)
  • 0,25 baguette, i tunna skivor
  • 1 dl kantareller
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald, (efter smak)
  • 1-2 msk dijonnaise
  • 1 dl valfria salladsblad (t ex mâchesallad)

Gör så här

  1. Bryn köttet snabbt på hög värme i en stekpanna utan fett så att det får en yta.
  2. Frys in över natten.
  3. Sätt ugnen på 150 grader.
  4. Lägg baguetteskivorna på en plåt.
  5. Rosta mitt i ugnen i ca 5 minuter tills de blir krispiga.
  6. Ta fram köttet och skiva det tunt.
  7. Stek kantarellerna lätt i oljan.
  8. Lägg upp köttet på ett fat, strö över salt och peppar.
  9. Servera med svamp, dijonnaise, sallad och de rostade baguetteskivorna.