Gör många när du ändå håller på. Gnocchin kan frysas och tas fram och tillagas när du blir sugen. Marie använde hälften av gnocchidegen som hon gjorde, dvs 2 rullar, till rätten och frös in resten.
Pressa den i potatispress ut på en bänk eller ett bakbord.
Gör en grop i mitten av potatispresset och knäck ett ägg i gropen.
Ta en gaffel och blanda ägg och potatis. Sikta över vetemjöl medan du blandar med gaffel. Tillsätt salt
Knåda nu med händerna till en smidig deg. Dela degen i 4 delar och rulla ut varje del till en smal rulle, ca 2 cm tjock. Skär rullen i 3 cm stora gnocchibitar. Räffla gnocchin med gaffel och
lägg tillbaka på mjölat bakbord. Gör likadant med alla 4 delar
Koka upp vatten och salta som i pastavatten ungefär.
Koka gnocchin tills de flyter upp till ytan. Ta upp dem med hålslev.
Nu är det dags för svamp, lök, svartkål. Smörstek svampen och lägg åt sidan. Hacka lök och stek i smör. Sänk värmen och ha i hackad svartkål. Lägg allt åt sidan.
Stek gnocchin i rikligt med smör så att den får fin färg. Tillsätt att tillbehör som du redan stekt, i gnocchipannan.
Smula över lite mozzarella på slutet som får smälta lite.
Servera gnocchin i djupa tallrikar och strö lite hackade hasselnötter över.