Riktig lyxig skaldjurstallrik tillagad på grillen! Hummersida med örtolja och brynt vitlökssmör, kaxig och syrlig bläckfisk och inrökta ostron med tomat, silverlök, sardell och kapris.
Dela hummern på mitten, rensa ur magsäck och ändtarm. Lägg humrarna med köttsidan rakt ovan kolet för att få grillsmak, låt den grillas snabbt på ca 170 grader och lägg den sedan åt sidan.
Dela en vitlök på mitten och grilla ena halvan så även vitlöken får en skön grillkaraktär. Bryn smöret och blanda med den grillade vitlöken.
Mixa ihop dina färska favoritkryddor (till exempel persilja, rosmarin och koriander) med vitlök, matolja, salt och peppar. Pensla örtoljan på den grillade köttsidan. Grilla hummern indirekt (bredvid kolen) med klorna närmast glöden tills den är klar, max 20 minuter. Krydda med salt och peppar.
Servera hummern med det brynta smöret i tomrummet där magsäcken suttit, låt sällskapet knäcka klon och doppa den i det brynta smöret!
Kaxig och syrlig bläckfisk
Rensa bläckfisken så du behåller kroppen och benen, ta bort magen och benet.
Grilla limehalvor och chili på hög värme men ej för länge. Lägg åt sidan!
Försök röka bläckfisken på så låg värme som möjligt i ca en minut, ta bort och lägg åt sidan
Hacka vitlök, grillad chili och stek i grillpannan med olja och pressad grillad lime. Lägg i den rökta bläckfisken som du har skurit ringar av. Stek ihop och smaka av med grillad lime, sambal oelek, salt och peppar.
Inrökta ostron
Grilla silverlök och tomathalvor, skala bort kärnhuset och skinnet från tomaten.
Finhacka tomat, lök, sardeller, kapris och kalamata oliver och blanda ihop. Smaka av med olivolja, balsamicovinäger, vitt vin, salt och peppar.
Öppna ostronen, rök dem lätt på grillen.
Lägg upp ostronen på serveringsfatet med tomatröran, ta en kupad form och samla på så mycket rök som möjligt och täck över ostronen till gästen öppnar upp sin tallrik!
Servera hummer, bläckfisk och ostron tillsammans på en tallrik.