Grillade portabellosvampar med rostad potatis och dragonsås

POPULÄRT
koket.se
Grillade portabellosvampar med rostad potatis och dragonsås
Foto: Tv4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grillade portabellosvampar med rostad potatis och dragonsås

20 ingredienser

30 min

En grön version av rätten "kött med bea". Fyllda grillade portabellosvampar och en crème fraiche-baserad sås med dragon kommer att få även den mest inbitna köttätaren på fall.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 900 g potatis, små
  • 2 gula lökar
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl ost, riven, valfri sort
  • 3 tomater (stora)
  • 1 rödlök
  • 1 kruka persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 4 portobellosvampar, stora
  • salt
  • peppar
  • rapsolja

Dragonsås

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk torkad dragon
  • 0,5 citron, saften
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med potatisen. Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta potatisen. Lägg i en ugnssäker form. Blanda med olja och salt. Rosta i ugnen ca 25 minuter.
  2. Skala och skiva den gula löken. Stek den i rapsoljan under lång tid på svag värme tills den är karamelliserad. Låt svalna.
  3. Blanda ihop ingredienserna till dragonsåsen. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  4. Skiva och hacka tomaterna. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka persiljan.
  5. Blanda ihop tomat, lök och hälften av persiljan med olivolja, vinäger och salt.
  6. Blanda löken med ost, dijonsenap och resten av den hackade persiljan.
  7. Ta bort foten på svampen och krydda med salt och peppar.
  8. Grilla svampen med locket upp i ca 5 minuter. Vänd på dem och fyll med ost- och lökröran. Fortsätt att grilla med locket ned i ca 5 minuter tills osten har smällt, gärna under lock på grillen.
  9. Servera de grillade svamparna med sås, potatis och tomatsallad.