Helrostad pumpa med yoghurt och dukkah

koket.se
Helrostad pumpa med yoghurt och dukkah ny
Foto: Köket.se
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Helrostad pumpa med yoghurt och dukkah

18 ingredienser

40 min

Ta vara på säsongens pumpor och helrosta dem i ugnen, så gott - och så enkelt! Servera med en dukkah på pumpafrön och havtornsmarinerad, tunt hyvlad pumpa/ zucchini. Ett perfekt tilltugg, eller som förrätt till höstens menyer.

Odla pumpa - allt du behöver veta
Pumpa ollon

Odla pumpa - allt du behöver veta

Sugen på att odla egen pumpa? Här är allt du behöver veta för att komma igång!

Läs mer

Pumpa - dessa sorter kan du äta
Pumpa header

Pumpa - dessa sorter kan du äta

Här är de 10 vanligaste pumpasorterna som du kan äta, vilken är din favorit?

Läs mer

Se Paul Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1-2 pumpor, små
  • havssalt
  • olivolja

Dukkah

  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 krm pomerans
  • 1 tsk sumak
  • 0,5 tsk chilifrukt, torkad
  • olivolja

Till servring

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • mynta

Havtornsmarinerad pumpa/zucchini

  • 0,5-1 pumpa, liten, el zucchini
  • 1 dl havtorn
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt rinna av.
  2. Baka pumpan med lite havssalt och olja i ugn på 175 grader till en innertemperatur på 85-90 grader (eller tills en kniv lätt glider genom). Tag ut och skär i klyftor.

Dukkah

  1. Lägg ut frön på en bakpappersklädd plåt och rosta dem i ugn på 175-180 grader i ca 10-15 minuter. Ta ut plåten, blanda med kryddorna och lite olivolja. Grovhacka innan servering.

Havtornsmarinerad pumpa/zucchini

  1. Skala och skiva sedan squashen/zucchinin fint, gärna på mandolin. Salta lätt.
  2. Mosa havtorn med honung och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Pressa dressingen genom en sil över den skivade pumpa och vänd runt pumpan i dressingen.
  4. Servera den ugnsbakade pumpan med yoghurten, dukkahn, den havtornsmarinerade pumpan och plockad mynta.