Hemgjord hummus - se & gör

koket.se
Hemgjord hummus - se & gör
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Hemgjord hummus - se & gör

10 ingredienser

60 m + 10 h

Hemgjord hummus är så gott och inte alls så svårt, Siri Barje visar hur du gör!

Se & gör: hummus smaksatt med rödbeta

Tips! Laga Siris goda auberginegryta med hummus!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

  • 2 dl torkade kikärtor
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 citron, saften
  • 2 msk tahinipasta
  • 3 msk neutral olja
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • vatten (en skvätt)
  • 1 tsk paprikapulver

Gör så här

  1. Börja med att blötlägga torkade kikärtor i vatten. De skall stå över natten, minst 10 timmar.
  2. Häll av blötläggningsvatten och koka kikärtorna i nytt vatten under lock i 40 minuter. När de kokat mjuka, häll av vattnet från kikärtorna och låt dem svalna.
  3. Hacka vitlöken och lägg ner i en mixer tillsammans med kikärtorna. Tillsätt spiskummin, citronsaft, tahini, neutral olja och olivolja i en mixer. Krydda upp med salt.
  4. Mixa allt tills det är helt slätt och späd med lite vatten för en rinnigare konsistens. Mixa gärna i minst 3 minuter och slå upp i en serveringsskål.
  5. Slå upp hummusen i en skål och forma som en liten skål i hummusen med hjälp av en sked. Slå på lite mer olivolja i den lilla skålen och sprinkla över paprikapulver.