Hildas enkla mandelmassa

koket.se
Hildas enkla mandelmassa
Foto: TV4/ Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff KH
Hilda Kirkhoff KH

Hildas enkla mandelmassa

4 ingredienser

10 min

Den här snabba och enkla mandelmassan kommer göra sig fint i dina semlor!

Så gör du Hildas favorit-mandelmassa med rostade mandlar
Så gör du Hildas klassiska mandelmassa

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats
  • 200 g mandelmassa
  • 0,5-1 dl vispgrädde, ovispad
  • ev malen kardemumma, nymald
  • ev rostade mandlar, hackade (1 dl hackade mandlar)

Gör så här

  1. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet.
  2. Om du vill ha en rostad smak på din mandelmassa så strö ut den rivna mandelmassan på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i 10 minuter på 175 grader varmluft till gyllene färg. Låt svalna helt.
  3. Om mandelmassan inte är rostad så lägg mandelmassan i en skål och ringla över lite grädde i taget, mosa ihop med hjälp av en gaffel.
  4. Om du rostat mandelmassan så lägg mandelmassan i en matberedare och tillsätt lite grädde i taget medan du mixar.
  5. Smaksätt eventuellt din mandelmassa men nymald kardemumma.
  6. Vill du ha extra textur så tillsätt hackade mandlar och rör om.