Kladd-cake-pop eller kladdkaka på pinne

Kladd-cake-pop eller kladdkaka på pinne
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Kladd-cake-pop eller kladdkaka på pinne

6 ingredienser

Det här kladdkakereceptet det är en liten rackare, och på pinne dessutom. Du gör din allra bästa kladdkaka, följer receptet, doppar och dekorerar och vips har du en kladd-cake-pops.

Kladdkakefavoriter
Bästa kladdkakan
Mjuk kladdig pepparkaka
Syrrans bästa kladdkaka
Kladdkaka the Caribbean way

Ingredienser

  • 1 kladdkaka
  • 1 förp philadelphiaost, neutral [150-200 g]
  • 2 tsk smaksättning (t ex rom, apelsinlikör eller liknande)
  • choklad, smält
  • strössel, i olika färger och former
  • blompinnar, avskurna i lagom storlek

Gör så här

  1. Baka din kaka och låt den svalna. Göm den för hungriga ungar och kanske dig själv oxå om du inte kan hålla fingrarna i styr innan godsakerna är helt kalla.
  2. När den har svalnat river du ned den i en plastskål.
  3. Blanda smulet med philadelphiaosten och eventuell smaksättning som rom eller apelsinlikör.
  4. Rulla kulor av smeten, det skall kännas ungefär som play-do-lera.
  5. Ställ de små bollarna i frysen ett tag.
  6. Smält chokladen i vattenbad.
  7. Ta fram strössel och lägg i små skålar.
  8. Tryck ned en lagom lång pinne i var och en av bollarna.
  9. Doppa dem försiktigt så att det blir choklad runtom hela bollen.
  10. Doppa bollen i strössel.
  11. Sätt dem sedan i ett glas med ärtor eller oasis så de står stadigt, för att torka ordentligt.
  12. Serveras kalla som små lagom munsbitar av kladdig kaka.