Ostronmussling på sicilianskt vis

Ostronmussling på sicilianskt vis
Foto: Stefan Wettainen
Jens Linder
Pelle Holmberg
Jens Linder
Pelle Holmberg

Ostronmussling på sicilianskt vis

Av: Jens Linder, Pelle Holmberg

Från: Svamplycka

7 ingredienser

På Sicilien kan man om man har tur få denna läckra förrätt som också fungerar bra som tillbehör till grillad eller stekt fisk eller kött.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 l ostronmussling
  • 1 msk olivolja, att steka i
  • 1 röd chilifrukt, finhackad medelstark
  • 8 färska myntablad
  • salt
  • 1 msk citron, pressad
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Skiva ostronmusslingen i halvcentimetertjocka skivor.
  2. Stek dem på medelgod värme i olivolja.
  3. Strö över den hackade chilin när svampen har fått fin färg och doft.
  4. Ta alltsammans från värmen.
  5. Strö över myntabladen och salta.
  6. Häll över citronsaften och ringla över oljan.
  7. Servera svampen ljummen.