Hummer med citron- och persiljesmör

Hummer med citron- och persiljesmör
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Hummer med citron- och persiljesmör

17 ingredienser

Hummer som gratineras med ett gott örtsmör, smaksatt med citron och persilja. Enkelt och lyxigt till förrätt!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 citron
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk ströbröd
  • 2 hummrar, kokta stora
  • 300 g vattenkrasse
  • 300 g spenat
  • 0,5 gurka
  • 1 fänkål
  • 1 ask krasse
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk sherryvinäger
  • 1 tsk citron, saft
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • 8 surdegsbrödsskivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill, 250 grader.
  2. Börja med att klyva din hummer på mitten, på längden, genom att trycka knivspetsen genom huvudet och jobba ned mot stjärten.
  3. Knäck hummerklorna genom att hugga med kniven. Akta fingrarna.
  4. Blanda rumstempererat smör, hackad persilja, riven vitlök och rivet citronskal med ströbrödet.
  5. Smeta på smöret över hummerhalvorna.
  6. Gratinera i ugnen tills örtsmöret på hummern börjar få färg. (ca 5 minuter)

Sallad

  1. Blanda olivolja, sherryvinäger och citronsaft i en bunke.
  2. Plocka igenom och skölj vattenkrasse och spenat.
  3. Slunga i salladslunga och låt torka på papper.
  4. Skala gurkan och skiva tunt med en mandolin alt kniv.
  5. Dela fänkålen på mitten och hyvla ner den tunt med hjälp av en mandolin.
  6. Blanda gurka och fänkål med citronvinägretten.
  7. Ta ut hummern ur ugnen och blanda salladen med gurkan och fänkål.
  8. Servera din hummer direkt med salladen och ett gott bröd.