Kantarellvåffla med lagrad ost

Kantarellvåffla med lagrad ost
Foto: Tv4
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Kantarellvåffla med lagrad ost

17 ingredienser

20 m

Det här receptet bjuder på frasiga våfflor gjorda på en smet med lagrad ost. Toppa med nystekta kantareller och du har en perfekt förrätt, lunch eller lättare rätt.

Tips! För extra krispiga våfflor, lägg dem på ugnsgaller i 3 minuter på 200 grader precis före servering.

Ingredienser

portioner våfflor

Våfflor

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl rågmjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g smör, brynt och avsvalnat
  • 100 g riven ost, sveciaost
  • 50 g potatis, finriven
  • 2 dl vatten, kallt

Kantareller

  • 300 g kantareller, rensade (går att blanda upp med svart eller gul trumpetsvamp)
  • 1 schalottenlök, fint skuren
  • 1 klyfta vitlök, fint skuren
  • smör, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • krondill
  • crème fraîche

Gör så här

Våfflor

  1. Blanda mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till våffelsmeten. Rör sedan ner smör, ost, finriven potatis och vatten.
  2. Grädda våfflorna i hett våffeljärn.

Kantareller

  1. Stek kantarellerna i smör i en riktigt het panna med lök. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Toppa med fräst svamp, krondill och crème fraiche.