Kräftsallad

Kräftsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Karin Fransson
Karin Fransson

Kräftsallad

9 ingredienser

15 min

Ett trevligt alternativ till att äta kräftorna naturella!

Är det vardag och man har lite brått går det givetvis att använda färdigskalade kräftstjärtar.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp kräftor
  • 6 sparrispotatisar, kokta
  • 1 avokado
  • 2 västeråsgurkor
  • 1 msk dill, hackad
  • ev 1 msk krondill
  • 1 msk citron, saft
  • 2 msk dillolja
  • tunt hyvlad prästost

Gör så här

  1. Skala kräftorna, rensa bort tarmen men ta till vara kräftsmöret. (Ta gärna till vara på skalet också och koka en kräftbuljong på dem). Lägg kräftstjärtarna och smöret i en skål.
  2. Skala gurkorna lite slarvigt, skrapa ur kärnorna och skär gurkköttet i stavar och sen i sneda bitar.
  3. Dela avokadon och gröp ur köttet med en tesked, droppa lite av citronsaften över.
  4. Hacka dill och eventuellt lite krondill. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  5. Droppa över resten av citronsaften och rör i oljan och osten.