Kökets trädgård avsnitt 27: Vinterpotatis närbild ny

Inspiration från Kökets trädgård: potatis

Tidig eller sen sort? Så väljer du rätt!
Tidig och sen potatis - potatis 1

Tidig eller sen sort? Så väljer du rätt!

Vill du ha färskpotatis till midsommar (såklart du vill!) är det hög tid att sätta igång med förgrodden redan i mars/april. Ett hett tips är att sätta flera olika potatissorter när du väl är igång - så får du skörd från tidig sommar till sen höst! Här får du lära dig mer om tidiga och sena potatissorter, dess mognadstider och tips på goda sorter.

Odla och skörda potatis - din bästa potatisguide!
Odla och skörda potatis

Odla och skörda potatis - din bästa potatisguide!

Att odla egen potatis är en lyx! Men vad krävs det och hur väljer jag rätt potatissort? Här är en snabbguide till allt du behöver veta!

Odla potatis i hink - 7 enkla tips
Odla potatis i hink TV4morgon

Odla potatis i hink - 7 enkla tips

Alla kan odla potatis - oavsett om du har en pallkrage, odlingslott, växthus eller balkong. Här kommer 7 enkla tips för dig som vill prova att odla potatis i hink!

Koka potatis - perfekt resultat varje gång
Koka potatis Erik Videgård

Koka potatis - perfekt resultat varje gång

Det är väl inte så noga? Nej, det kan man tycka men vill du ha en perfekt smakande potatis med lite tuggmotstånd finns det några trick. Ta del av proffskocken Erik Videgårds knep för att lyckas.

Färskpotatissallad med sparris och rädisor
Färskpotatissallad med sparris och rädisor

Färskpotatissallad med sparris och rädisor

Den här somriga potatissalladen är i världsklass! Grilla potatisen med brynt smör och servera den med syrad grädde. Pauls favoritrecept blir en middagssuccé varje gång! Tips! Om du kokar potatisen istället, ju mindre vätska du kokar potatisen i - desto kraftigare smak av potatis!

8 oemotståndliga potatisrecept
Ugnsrostad färskpotatis med balsamvinäger och honung

8 oemotståndliga potatisrecept

Potatis, potäter, pantoffla, pära... Kärt barn har, i detta fall, väldigt många namn. Vi älskar potatis i alla dess olika former och färger! Här har vi samlat 8 kanongoda recept, från krämig gratäng till ugnsrostade varianter med smarrig smaksättning. Mer potatis åt folket säger vi!

Fast eller mjölig potatis? Så väljer du rätt.
Gnocchi - Stefan Ekengrens recept

Fast eller mjölig potatis? Så väljer du rätt.

Har du också alltid använt mjölig potatis till mos och och fast till kokt och stekt potatis? Då är det dags att tänka om - i alla fall om du frågar kokboksaktuella stjärnkocken Stefan Ekengren. I boken "Potatis" hyllar han den mångsidiga knölen.

Fluffiga potatisplättar
Fluffiga potatisplättar 2

Fluffiga potatisplättar

Crêpe Vonnassiennes, ett litet finare ord på dessa ljuvliga små potatisplättar som du kan toppa med exempelvis gräddfil och rom, ost och skinka eller varför inte tryffelbrie och krasse? Här i avsnitt 3 av Kökets trädgård visar Paul hur han gör smeten, vilken potatis han föredrar och berättar varför han mixar potatisen med skalet på.

Husmorstips med potatis
Potatisskola King Edward

Husmorstips med potatis

Potatisen är inte bara ätbar, utan kan även användas till bland annat fläckborttagning, kylare när du bränt dig och kan ta bort fiskben om du fått det i halsen.

Liten potatisskola
potatisskola2

Liten potatisskola

Vår älskade knöl har varit en trogen del i den svenska matkulturen i flera hundra år. Den nyttiga potatisen är rik på både vitaminer och fibrer - och vem gillar inte potatis? Det finns tusentals olika potatissorter och lika många maträtter med potatis. Men vilken potatis passar egentligen bäst till vad? När ska man använda mjölig och när ska man använda fast potatis?

Kökets trädgård - alla avsnitt
Kökets trädgård avsnitt 12: Odla potatis ny

Kökets trädgård - alla avsnitt

Här hittar du alla senaste avsnitten av Kökets trädgård med Paul Svensson

8 krämiga potatisgratänger
tom sjöstedts krämiga potatisgratäng

8 krämiga potatisgratänger

Få saker går upp mot en krämig potatisgratäng, antingen som tillbehör eller varför inte ihop med en enkel sallad? Här har vi listat våra godaste potatisgratänger, alla med en sak gemensamt: krämigheten!