Leif Mannerströms hummersoppa

Leif Mannerströms hummersoppa
Foto: Tomas Yeh/Prisma Bokförlag
Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Leif Mannerströms hummersoppa

11 ingredienser

40 m

- Den här hummersoppan är själva kungen av soppor! säger LeifMannerström. Detta är en av de mest populära rätterna på hans restaurang. Hans hetaste tips är att slösa på cognacen, då får soppan extra sting, avslöjar Mannerström.

Ingredienser

portioner
  • 2 kokta humrar

Soppa

  • 1 l hummerbuljong (ej koncentrerad)
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 4 cl cognac
  • 2 cl madeiravin
  • 1 tsk maizenaredning (utrört med 2 tsk vatten)
  • salt
  • peppar

Garnering

  • 4 skivor färsk tryffel, hyvlade
  • krasse

Gör så här

  1. Ta ur hummerköttet ur skalet. Rensa från magsäck och inälvor. Skär köttet i skivor och lägg åt sidan.
  2. Koka hummerbuljongen. Reducera hummerbuljongen tills cirka 8 dl återstår.
  3. Tillsätt grädden och låt koka ihop sakta cirka 5 minuter. Rör i smör och häll i cognac och madeira. Rör ner maizena. Smaka av med salt och peppar.
  4. Värm hummerköttet i ugnen någon minut. Lägg i varma tallrikar.
  5. Häll över den heta soppan samt tryffelskivorna.
  6. Garnera med tryffel och eventuellt krasse.