9 ingredienser
Citronlinguine med forellrom och pilgrimsmusslor är ett ekande hånskratt åt tallriksmodellen, Livsmedelsverkets näringsrekommendationer, säkerhetsbältet, cykelhjälmen, fluortanten, kolesterolgubben och det där snipiga följet som envisas med att kalla mat för "kost". /Lotta Lundgren - Receptet kommer från kokboken Om jag var din hemmafru.
Det här är inte kost direkt. Det här är femhundra gram gräddig sensualismus på en tallrik, ett oblygt förförelsenummer i den högre skolan, en måltid som ofelbart slutar med att man har soffan full med matgäster i uppknäppta brallor, pustande och stånkande med händerna runt putande magar. Dessert, någon? Skulle inte tro det. Möjligtvis en omgång med defibrillatorn och sedan taxi hem. /Lotta
Den här rätten behöver lite hjälp att hålla värmen. Jag rekommenderar att du värmer tallrikarna i mikron eller på 100 grader i ugnen en kvart före servering.
Fler recept från Om jag var din hemmafru
Vad gör jag med alla äggvitor som blir över? Här är ett par tips
Macarons i flera smaker
Banana split med maränger
Mousserande fläderblomssorbet
Marmorerade marshmallows