Lyxiga tryffelkrustader med västerbottenfyllning

Lyxiga tryffelkrustader med västerbottenfyllning
Foto: Köket.se

Lyxiga tryffelkrustader med västerbottenfyllning

Från: Köket

11 ingredienser

30 min

Små lyxiga krustader fyllda med västerbottensost och toppade med smörstekt svamp och tryffelolja. Lättlagade och magiskt goda snittar till festen!

Ingredienser

portioner st
  • 24 krustader
  • 100 g lagrad ost
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • salt
  • peppar

Servering

  • 100 g skogschampinjoner
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar
  • tryffelolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop ägg och grädde. Tillsätt den rivna osten och smaka upp med salt och peppar.
  3. Ställ krustaderna på en plåt och häll äggstanning i varje krustad, fyll upp till ca 2/3.
  4. Grädda i ugnen tills krustaderna har fått fin färg och fyllningen har stannat, ca 7-10 minuter. Håll koll så att krustaderna inte bränns.
  5. Hacka svampen smått. Fräs svamphacket i en stekpanna med smör tills det fått lite yta. Smaka av med salt, peppar och några droppar tryffelolja. Toppa krustaderna med svamphacket.