Minska matsvinnet - smarta tips från Paul Svensson
1. Morot och rödbetor med blast i säsong.
Skär av blasten direkt och sätt den i vatten - på så sätt håller både blast och rotsak längre. Blasten kan du njuta av i en gratäng eller härlig pesto.
2. Citronen!
Riv skalet, pressa ut saften och låt resterande del av citronen ligga i vatten en vecka. Häll därefter av vattnet och mixa citronen, så har du en fantastiskt god paste du kan använda i pastarätter eller dressingar med mera i veckor.
3. Skrumpna tomater
Har du inte tid att använda tomaterna? Frys dem! Perfekt att bara slänga ner i en smarrig tomatsås sedan.
4. Mogen gurka
Har du en gurka i kylen som ser lite hängig ut? Det är nu du ska tillaga den! Skär upp, stek eller grilla på med lite soja och njut som tillbehör till vilken middag som helst.
Så släng inte maten! Det finns så mycket gott och härligt man kan göra med "gammal mat". Inspireras av Pauls tips och fortsätt vara kreativa i köket för att hitta era egna smarta vägar för att minska matsvinnet i vardagen!