Parmesanchips med två olika topping

Parmesanchips med två olika topping
Foto: Zeta

Parmesanchips med två olika topping

5 ingredienser

20 min

Chips av Parmigiano Reggiano med topping är ett enkelt och snabbt tilltugg som smakar ljuvligt.

Tips! Variera topping beroende på smak och årstid.

Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån
Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån NY

Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån

Lagrad i 14 månader - fyllig och rund med lång eftersmak. Perfekt att riva över pasta!

Läs mer

Ingredienser

portioner chips
  • 100 g Zeta Parmigiano Reggiano

Topping

  • 100 g löjrom
  • 5 Zeta Soltorkade tomater Classico, strimlade
  • gräslök, fint skuren
  • 70 g Zeta Prosciutto Crudo

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv osten på den fina sidan av rivjärnet.
  3. Täck en plåt med bakplåtspapper och lägg ut små högar (ca 1 tsk) med några centimeters mellanrum. Sätt in plåten i ugnen i 5-6 minuter till osten smält, börjat bubbla och fått lite färg.
  4. Ta ut plåten och dra bort bakplåtspappret med chipsen på och lägg det på en sval yta för att kallna och stelna, lossa chipsen.
  5. Toppa med löjrom respektive prosciutto och soltorkade tomater. Strö lite gräslök över.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Linsgryta med tomat och fetaost

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer