Krydda köttet med pepparsorterna och salt ordentligt. Bryn i olja och smör med vitlök och timjan. Baka klart i ugnen på 100 grader till 54 i innertemperatur. Spara allt i pannan och gå i med rödvin och kalvfond. Koka ihop till en bra och god steksky.
Morotskräm med ost
Dela morötterna i mindre bitar, ringla lite matolja över, salta och rosta i ugnen på 175 grader tills de är mjuka, cirka 20-30 minuter. Mixa slät i blender med grädde och ost. Smaka av med salt. Klart!
Vinägerglaserade betor
Koka betorna mjuka i saltat vatten. Skala och skär polkabeta i tärningar och gulbeta i klyftor. Glacera i smör och vinäger innan servering. Smaka av med salt.
Krispig ostronskivling
Riv svampen i mindre bitar. Stek knaprig i olja. Tillsätt smöret i slutet. Smaka av med salt och peppar.