Carpaccio på karljohansvamp

Carpaccio på karljohansvamp
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Carpaccio på karljohansvamp

8 ingredienser

En läcker carpaccio med lövtunna skivor av karljohansvamp på en bädd av ruccolasallad, strimlad parmesanost, några stänk citron och olivolja.

Per lagade även
Lättbakat foccaciabröd med oliver
Pasta vongole
Citronsorbet

Ingredienser

portioner
  • 4 karljohansvampar
  • 50 g parmesanost, hyvlad
  • olivolja
  • olivolja
  • olivolja
  • svartpeppar, nymalen
  • salladsskott
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Skiva svampen tunt.
  2. Skölj och fördela ut salladskotten över tallriken. Fördela sedan ut svampen.
  3. Hyvla över parmesanosten.
  4. Ringla över en bra olivolja och droppa över lite citron.
  5. Salta och peppra.
  6. Garnera med några blad basilika och servera med focciabröd.