Lättbakat foccaciabröd med oliver

Per Morberg 2018

Lättbakat foccaciabröd med oliver

9 ingredienser

Inese bakar focacciabröd toppade med oliver och rosmarin.

Fler recept från Vad blir det för mat
Carpaccio på karljohansvamp
Pasta vongole
Citronsorbet

Ingredienser

  • 300 g vatten, ljummet
  • 25 g jäst
  • 30 g olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 400 g vetemjöl special
  • olivolja, till plåten och utbakning
  • flingsalt, till plåten och utbakning
  • ca 3 kvistar rosmarin
  • 0,5 dl oliver

Gör så här

  1. Rör ut jästen med det fingervarma vattnet och olivoljan.
  2. Tillsätt mjölet och arbeta degen i 7-8 minuter i en degblandare. Tillsätt saltet de sista 2 minuterna av tiden.
  3. Låt degen jäsa i bunken till dubbel storlek.
  4. Häll ut degen på en väl oljad plåt eller bakplåtspapper. Platta ut degen till 2 cm tjocklek.
  5. Tryck med fingertopparna över degen så det bildas "gropar" i den. Tryck sedan ner oliver jämt över degen.
  6. Sätt på ugnen på 220 grader. Täck över plåten med en bakduk och låt jäsa upp igen till ungefär dubbel tjocklek.
  7. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene brunt 15-20 minuter.