Peruansk potatissallad

POPULÄRT
koket.se
Peruansk potatissallad
Foto: TV4
Peter Norman
Peter Norman

Peruansk potatissallad

11 ingredienser

50 m

Papas à la huancaína - peruansk potatissallad med fetaost, koriander och vaktelägg.

Receptet är beräknat som smårätt eller förrätt för 4 portioner

Se Peter Norman laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g sparrispotatis
  • 150 g fetaost
  • 1 dl vatten
  • 1 dl majsolja
  • 1 grön habanero chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka koriander
  • havssalt
  • 1 kruka krispsallad
  • 100 g kalamataoliver
  • 12 vaktelägg eller 4 hönsägg, kokta

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten i ca 30 min. Alternativt baka den i aska eller ugn, 200 grader i 30 min
  2. Mixa osten med vattnet, oljan, chilin, vitlöken och koriandern i en matberedare. Spara några kvistar koriander till garnering. Smaka av med salt.
  3. Skala och skiva potatisen, lägg upp skivorna på salladsbladen. Häll fetaostmixen över potatisen. Garnera med oliver, kokta ägg och korianderkvistar.