Pizza med chorizo, salvia och paprika

Från Sverige Pizza med chorizo, salvia och paprika
Foto: Köket.se

Pizza med chorizo, salvia och paprika

15 ingredienser

60 min

Hemgjord och riktigt god pizza toppad med snabb tomatsås, chorizo, paprika, rödlök och salvia. Härliga smaker med svenska råvaror!

Titta efter märket!
Från Sverige test

Titta efter märket!

Från Sverige-märket gör det enkelt att välja svenskt!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Pizzadeg

  • ca 7 dl vetemjöl (Från Sverige)
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl vatten, ljummet

Tomatsås

  • 400 g tomat (Från Sverige)
  • 3 klyftor vitlök (Från Sverige)
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Topping

  • 3 chorizokorvar (Från Sverige)
  • 1 grön paprika (Från Sverige)
  • 1 rödlök (Från Sverige)
  • 300 g grevéost, riven (Från Sverige)
  • 1 kruka färsk salvia (Från Sverige)

Gör så här

Pizzadeg

  1. Blanda ut jästen med ljummet vatten (37 grader) i en bunke. Rör ner salt och olivolja.
  2. Rör ner mjöl, lite i taget, tills du får en fast och fin deg. Se till att degen inte blir för torr. Spara mjöl som blir över till utbakning.
  3. Låt pizzadegen jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader varmluft eller grillfunktion.

Tomatsås

  1. Skär tomaterna i små bitar och finhacka vitlöken. Fräs tomaterna och vitlöken i olivolja. Låt puttra en stund tills tomaterna är helt mjuka och det blivit en sås. Krydda med salt och peppar.

Topping

  1. Skiva chorizo och rödlök, strimla paprika och riv osten.
  2. Dela degen i fyra delar och baka ut dem med händerna till fyra runda pizzor.
  3. Bred ut tomatsåsen på pizzorna och toppa med alla ingredienser. Grädda en pizza åt gången tills den fått fin färg, ca 10 minuter.
TIPS!
4 pizzor du (troligtvis) aldrig provat!
Svenskmärkning pizza

4 pizzor du (troligtvis) aldrig provat!

Utmana trenden med importerad ost och gör de godaste pizzorna du ätit!

Läs mer