Pommes Anna med rotfrukter och vitlökssmör

Pommes Anna med rotfrukter och vitlökssmör

8 ingredienser

50 min

En ljuvlig liten potatiskaka med morot och jordärtskocka, penslad med vitlökssmör och toppad med riven ost. Det här är det perfekta potatistillbehöret till helgmiddagen. Gratinera potatisen i muffinsplåt så går det enkelt och smidigt!

Titta efter märket!
Från Sverige test

Titta efter märket!

Från Sverige-märket gör det enkelt att välja svenskt!

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 5-6 potatisar (Från Sverige)
  • 4 jordärtskockor (Från Sverige)
  • 1 morot (Från Sverige)
  • 100 g smör (Från Sverige)
  • 2 klyftor vitlök (Från Sverige)
  • 2-3 kvistar färsk timjan (Från Sverige)
  • salt
  • 2 dl prästost, riven (Från Sverige)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva rotsakerna tunt med en mandolin.
  3. Lägg ner smöret i en kastrull, pressa ner vitlöken och lägg ner lite repad timjan. Smält smöret och låt allt fräsa ihop någon minut.
  4. Lägg ut rotsakerna omlott i en muffinsplåt (för 12 muffins) och pensla med vitlökssmöret mellan skivorna. Toppa med osten och gratinera i ugnen i ca 40 minuter eller tills de fått fin färg.
TIPS!
Svensk mat – vad är det egentligen?
Svenskmärkning köttbullar i panna

Svensk mat – vad är det egentligen?

Det handlar om råvarorna och var maten tillverkas - läs mer här!

Läs mer