Potatiskorgar med kantarellstuvning

Felix Potatiskorgar med kantarellstuvning
Foto: Köket.se

Potatiskorgar med kantarellstuvning

11 ingredienser

25 min

Bjud på höstens enklaste och godaste tilltugg! Krispiga potatiskorgar med stuvade kantareller, västerbottensost och dill. Servera som lyxig förrätt, på kräftskivan eller som tillbehör till en bit kött.

Felix Potatisbullar
Felix Potatisbullar NY 2022

Felix Potatisbullar

Klassiska potatisbullar från FELIX , gjorda på 100% svensk potatis från utvalda odlare.

Läs mer

Ingredienser

portioner st
  • 12 Felix Potatisbullar

Kantarellstuvning

  • 400 g kantareller
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl Västerbottensost, riven
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Garnering

  • 0,5 dl Västerbottensost, riven
  • färsk dill

Gör så här

  1. Tina potatisbullarna helt, antingen i rumstemperatur eller mikrovågsugn. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg i potatisbullarna i en muffinsplåt. Tryck ut dem med en sked eller undersidan av ett glas så att det blir små skålar.
  3. Grädda i ca 18 minuter, tills de är frasiga i kanten. Ta ut dem ur muffinsformen och låt svalna på ett galler.
  4. Rensa svampen och dela större svampar i mindre bitar.
  5. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök.
  6. Stek kantarellerna i en torr panna tills all vätska försvunnit. Tillsätt då smör, lök och vitlök i pannan och fräs ytterligare ca 5 minuter.
  7. Häll på grädden och låt koka ihop till en krämig konsistens. Ta från värmen, tillsätt västerbottensosten och blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
  8. Fyll potatiskorgarna med stuvningen och toppa med lite extra Västerbottensost och några kvistar dill.
TIPS!
8 snabba tips till kräftskivan!
Felix kräftskiva servettvikning

8 snabba tips till kräftskivan!

Här är 8 tips hur du snabbt och billigt fixar kräftskivan!

Läs mer