Potatisvåffla med hummertopping

koket.se
Potatisvåffla med hummertopping
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Potatisvåffla med hummertopping

14 ingredienser

30 m

Potatisvåffla med hummertopping blir en festlig rätt att servera och avnjuta till nyår.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 50 g smör
  • 900 g potatis
  • 3 dl Västerbottensost
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt

Topping

  • 1 hummer, kokt
  • 4-6 havskräfta
  • avokado, dillmarinerad
  • 3 dl smetana
  • salt
  • 1 msk citronsaft, och zest
  • 0,5 rödlök
  • 80 g löjrom (stenbitsrom, sikrom eller tångkaviar)
  • 0,5 kruka dill

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Tvätta och grovriv potatisen på längden så det blir långa strimlor.
  3. Lägg allt i ett durkslag. Skölj noga i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Blanda potatis, ost, ägg, smör och salt. Låt stå ca 10 minuter.
  5. Grädda smeten till 8 gyllene våfflor i ett smörat våffeljärn.

Topping

  1. Välj om du vill ha hummer, kräftor eller avokado.
  2. Skala hummern och skär köttet i mindre bitar. Lägg i kylen.
  3. Skala havskräftorna och lägg i kylen.
  4. Skär avokado i klyftor och blanda med lite lime, dill och havssalt.
  5. Blanda smetana, salt och citronjuice.
  6. Finhacka löken och lägg i kallt vatten i ca 5 minuter så den blir lite mildare. Låt torka på hushållspapper.
  7. Toppa din gräddade potatisvåffla med valfri topping. Avsluta med rom och dill.