Raggmunk med svamp och lingon

koket.se
Raggmunk med svamp och lingon
Foto: Tv4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Raggmunk med svamp och lingon

14 ingredienser

45 m

Klassiska raggmunkar, fast med en grön twist i form av ett svamp- och lökfräs som tillbehör i stället för stekt fläsk. Riven morot i smeten ger både fin färg och smak. Servera med rårörda lingon.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g potatis
  • 300 g morot
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 100 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker
  • 300 g champinjoner
  • 200 g ostronskivling
  • 2 rödlökar
  • 1 kruka färsk persilja, hackad
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • salt

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, ägg och mjölk till en smet och låt svälla.
  2. Rör ihop lingon med socker tills sockret har löst sig.
  3. Skala och riv potatis och morot grovt.
  4. Bryt svampen i bitar. Skala, halvera och skär löken i skivor.
  5. Blanda ned potatis och morot i smeten.
  6. Stek lite mindre rårakor av smeten i smör och olja. Salta när de har fått fin yta. Varmhåll de eventuellt i ugnen (ca 100 grader).
  7. Stek svampen och löken i en annan panna i smör. Salta och peppra.
  8. Servera raggmunken med svamp- och lökfräs samt lingon. Garnera med hackad persilja.