Nu kan du laga en enkel men ändå lyxig förrätt som uppskattas av många. Råraka består av krispig potatis som bas, toppat av löjrom, rödlök och vispad crème fraiche. Garnering och extra smaksättning dill, gräslök och citron.
Vispa crème fraîchen med en elvisp tills det är fast, lite som när du vispar ”sönder” grädde. Till en början känns den lösare med till slut blir den hårdare i konsistensen.
Tillsätt citronsaften mot slutet och ställ den i kylen.
Råraka
Riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet. Lämna gärna kvar skalet, men det går lika bra att skala potatisen. Salta och peppra rårakan efter smak.
Hetta upp stekpannan med smör och rapsolja. När det har slutat bubbla är det en bra temperatur för stekning.
Krama ur vätskan ur potatisen och fördela potatisen i pannan. Platta till rårakorna ordentligt. Stek tills de är frasiga och har fått en fin färg.
Servera rårakorna med vispade crème fraîche och löjrom. Toppat med finskuren rödlök, gräslök, dill och en extra citronskiva.