Surdeg

Niklas Ekstedt 2018

Surdeg

3 ingredienser

Recept på hur du gör din egen surdeg som du sedan kan använda för att baka bröd på.

Ingredienser

  • 392 g vatten, 36 gradigt
  • 310 g vetemjöl
  • 2 msk honung

Gör så här

Dag 1

  1. Blanda 200 g vatten, 140 g mjöl och 2 msk honung till en slät massa.
  2. Täck med ett ordentligt lock eller plastfilm och förvara i rumstemperatur i två dagar.

Dag 2

  1. Tillsätt 100 g vatten och 85 g mjöl och vispa till en mjuk pasta.
  2. Täck med ett ordentligt lock eller plastfilm och förvara i rumstemperatur i 24 timmar.

Dag 3

  1. Tillsätt 92 g vatten och 85 g mjöl och vispa till en slät massa.
  2. Täck med ett ordentligt lock eller plastfilm och förvara i rumstemperatur i 24 timmar.