Tillsätt hälften av vetemjölet och knåda degen ca 10 minuter.
Tillsätt surdeg, salt, resterande vetemjöl och rågmjöl. Knåda degen i 20 minuter.
Häll degen i en skål. Täck med tyg och låt vila i 2 timmar.
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg degen på ett mjölat bord, skär i hälften och vik den till en limpa. Undvik att arbeta degen. Hantera den försiktighet så att mycket luft bevaras I degen från knådningen.
Strö lite mjöl över degen och täck med tyg. Låt vila i 1,5 timme.
Lägg degen på en bakplåt och grädda i ugnen. Häll 1 kopp vatten i botten av ugnen (det här skapar en fin knäckskorpa).
Sänk värmen till 200 grader Celsius och baka i 45-50 minuter.
Ta ut brödet från ugnen och lägg på ett galler för att svalna.