800 g fisk (färsk fisk t ex lax, gös, tonfisk, bläckfisk, piggvar eller räkor laxrom eller löjrom)
8 shisoblad
10 nori
1 sats sushiris (se receptlänk)
1 dl japansk soja
20 g wasabi
inlagd ingefära
Gör så här
Skala och skär rättikan fint i "julienne-stavar". Lägg stavarna i kallt vatten, gärna med några isbitar i. Slå bort vattnet vid servering. Dela noribladen i 4 delar.
Kärna ur, skala och dela avokadorna, skär i 1 cm tjocka skivor. Ta ur kärnhuset på gurkan och skär 1 cm tjocka och 5 cm långa stavar.
Skiva fisken. Lax och tonfisk kan gärna vara upp till 1 cm tjocka. Gös och piggvar är godare i tunnare skivor, ca 0,5 cm.
Lägg upp fisken, skaldjuren, rommen, rättikan, gurkan, avokadorna och shisobladen på ett stort, vackert fat.
Ta ett av noribladen och fyll med lite ris, doppa fisken i sojan och lägg på riset och lite av de andra tillbehören. Avsluta med lite wasabi och ett shisoblad. Rulla ihop strutarna, ät och njut.