Svamp med svartrötter och hel råg

Svamp med svartrötter och hel råg
Foto: TV4
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Svamp med svartrötter och hel råg

8 ingredienser

45 min

Servera som  förrätt eller som tillbehör till t ex en grillad fisk.

Ingredienser

portioner
  • 1 l trattkantareller, rensade
  • 1 msk smör
  • 4 svartrötter
  • 1 citron
  • 1 dl hel råg
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka rågen mjuk i lättsaltat vatten, 45 minuter
  2. Skala svartrötterna, täck med vatten och pressa i citronjuicen. Skär i mindre bitar och koka mjuka i lättsaltat vatten.
  3. Stek svampen 2-3 minuter på hög värme i smör.
  4. Lägg upp svartrötterna och hel råg med svampen och ringla över olivoljan. Smaka av med salt och peppar.