500 g blandad svamp (t.ex. kantareller, trattkantareller, shiitakesvamp, portabello)
100 g smör
salt
svartpeppar (efter smak)
1 dl valnötter
0,5 dl valnötsolja
4 skivor surdegsbröd (valnötsbröd)
4-8 skivor parmaskinka (av fin sort)
flingsalt
rucolasallad
Gör så här
Rensa svampen och dela den i munsbitar. Stek den i en torr panna tills all vätska har försvunnit. Lägg i smöret, stek i någon minut till och smaka av med salt och peppar.
Rosta valnötterna i en stekpanna på medelhög värme i 2–3 minuter. Salta och ringla över lite valnötsolja.
Stek brödskivorna i rikligt med smör, två åt gången, tills de får en fin krispig yta. Ringla lite valnötsolja över brödet.
Lägg upp en skiva valnötsbröd på en tallrik. Lägg på en generös hög svamp. Lägg parmaskinka, valnötter och rucola på toppen. Ringla över ytterligare valnötsolja och strö över en nypa flingsalt.