Svamptoast goes nuts

svamptoast goes nuts
Foto: Frida Wismar
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Svamptoast goes nuts

10 ingredienser

20 min

"Kombinationen av svamp, salt, valnötter och just valnötsolja är helt fantastisk och ger en helt ny dimension av svamptoast." /Catarina

Ingredienser

portioner
  • 500 g blandad svamp (t.ex. kantareller, trattkantareller, shiitakesvamp, portabello)
  • 100 g smör
  • salt
  • svartpeppar (efter smak)
  • 1 dl valnötter
  • 0,5 dl valnötsolja
  • 4 skivor surdegsbröd (valnötsbröd)
  • 4-8 skivor parmaskinka (av fin sort)
  • flingsalt
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Rensa svampen och dela den 
i munsbitar. Stek den i en torr panna tills all vätska har försvunnit. Lägg i smöret, stek i någon minut till och smaka av med salt och peppar.
  2. Rosta valnötterna i en stekpanna på medelhög värme i 2–3 minuter. Salta och ringla över lite valnötsolja.
  3. Stek brödskivorna i rikligt med smör, två åt gången, tills de får en fin krispig yta. Ringla lite valnötsolja över brödet.
  4. Lägg upp en skiva valnötsbröd på en tallrik. Lägg på en generös hög svamp. Lägg parmaskinka, valnötter och rucola på toppen. Ringla över ytterligare valnötsolja och strö över en nypa flingsalt.