Skala humrar. Lägg köttet åt sidan. Bryn i het värme skalen. Häll över 1 dl konjak och flambera. För att undvika brandrisk, gör detta med avstängd fläkt och långt ifrån fläkten.
Tillsätt lök, rotselleri och morot och låt fräsa i några minuter. Tillsätt tomatpuren, timjan, lagerblad, korianderfrön och vitpepparkorn och låt rosta någon minut. Häll på vitt vin och vatten så det precis täcker skalen. Koka i ca 30 minuter, till halva vätskan kvarstår. Sila av och koka upp igen med grädden. Koka 15 minuter. Smaka av med ev. resterande konjak, cayennepeppar, salt och peppar. Tillsätt lättmjölken precis innan servering och skumma soppan med stavmixer.
Smörstek jordärtskockor till precis mjuka. Salta och peppra.
Rör samman crème fraîche med dill och pepparrot.
Lägg jordärtskockor, dill- och pepparrotskräm samt hummerkött i mitte på en djup tallrik. Häll över den heta, skummiga hummersoppan och servera genast.