Tom Sjöstedts bästa Janssons frestelse

koket.se
Tom Sjöstedts bästa Janssons frestelse
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Tom Sjöstedts bästa Janssons frestelse

10 ingredienser

60 m

Gör Janssons frestelse som Tom Sjöstedt! Klassiska ingredienser, tillagad på ett lite oklassiskt vis.

Tips! Se & gör Toms fänkålssill med citron, godaste sillen på julbordet!

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 kg fast potatis
  • 2 gula lökar, skalade
  • 50 g smör
  • 5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 200 g ansjovisfilé
  • spadet från ansjovisen
  • 1 dl ströbröd
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och strimla potatisen.
  3. Skiva löken och svetta mjuk i smöret.
  4. Koka upp grädde och mjölk. Lägg i potatisen och låt koka ca 5 minuter tills den mjuknat lite.
  5. Tillsätt ansjovispadet och smaka av med salt och peppar. Smörj en form med smör.
  6. Fördela potatis, lök, ansjovis och sist gräddmjölken. Avsluta med att sila över ströbröd.
  7. Kör i ugnen ca 45 minuter. Klart!