Ugnsrostad potatis med fetaostdipp

Rostad potatis med fetaostdipp
Foto: Stefan Edetoft
Maria Zihammou profilbild ny
Maria Zihammou profilbild ny

Ugnsrostad potatis med fetaostdipp

10 ingredienser

40 min

Ett enkelt och fantastiskt gott recept att göra som förrätt eller tillbehör. Prisvärt, snabbt och otroligt gott!

Ingredienser

portioner
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 3-4 msk olivolja
  • flingsalt

Dipp

  • 200 g fetaost (eller krämig vitost)
  • 2 dl grekisk yoghurt (tjock)
  • 3 msk färsk mynta, finhackad
  • 0,5 citron (finrivet skal och
pressad saft)
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och dela större potatisar i halvor eller kvartar.
  2. Lägg ut på en ugnsplåt och ringla över några matskedar olivolja, krydda med lite flingsalt och ugnsbaka i mitten av ugnen tills potatisen är genomstekt och fått fin färg.

Dipp

  1. Mosa osten med en gaffel och till- sätt i en skål med tjock yoghurt och hackad mynta.
  2. Smaksätt med finrivet citronskal och pressad citronsaft. Krydda med lite salt och peppar och blanda. Toppa med någon matsked olivolja och servera med potatisen.