Vegetarisk sill med curry och gräslök

koket.se
Vegetarisk sill med curry och gräslök
Foto: Tv4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Vegetarisk sill med curry och gräslök

7 ingredienser

25 m

Ångad aubergine ersätter sillen i en det här krämiga sillen med smak av curry och gräslök. 

Det här receptet är en del av Siri Barjes midsommarmeny där även en currysill och en krämig potatissallad ingår.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 0,5 aubergine
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1 tsk curry
  • 1 kruka gräslök, finskuren
  • 1 tsk citron, saft
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär auberginen i "sillstora" bitar. Strö salt över auberginen och låt stå 15 minuter för att dra ut vätska.
  2. Pressa ut vätskan ur auberginen och torka den torr med en kökshandduk.
  3. Koka upp lite vatten i en kastrull med ett durkslag i. Lägg i auberginen och lägg på ett lock. Låt ånga några minuter.
  4. Ta upp auberginen och torka den torr på en kökshandduk.
  5. Blanda crème fraiche, curry, hälften av gräslöken och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda röran med auberginen och ställ kallt fram till servering. Garnera med resten av gräslöken vid serveringen.