Tom Sjöstedts recept på kalv i tonfisksås där kalven serveras rå och tunt utbankad likt en carpaccio. Passar lika fint att servera som matig förrätt eller lättare huvudrätt.
400 g kalvinnanlår (köp färskt svenskt kött över disk)
salt
svartpeppar
Tonfisksås
2 burkar tonfisk i olja, lätt avrunnen
2 dl majonnäs
2 sardellfiléer
2 msk kapris
2 msk olivolja (av hög kvalité)
Rostade tomater och paprika
400 g körsbärstomater
2 röda paprikor
olivolja
salt
svartpeppar
Garnering
cocktailkapris
8 sardellfiléer
rucolasallad
parmesanost
1 citron, skalet
olivolja
Gör så här
Tonfisksås
Mixa allt slätt i matberedare. Späd med lite vatten om såsen känns för tjock. Ställ åt sidan.
Rostade tomater och paprika
Sätt ugnen på 250 grader.
Halvera tomaterna. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova strimlor.
Blanda med salt, peppar och olivolja i en ugnssäker form. Rosta i ugnen 10-15 minuter.
Kalvkött
Skär i 4 bitar. Lägg varje bit mellan platsfilm och banka ut ordentligt. Om du inte vill äta rått kött, banka inte ut köttet utan stek det istället hastigt i lite olja.
Servering
Lägg det utbankade köttet på tallrikar. Salta och peppra.
Bred ut tonfisksåsen över köttet. Fördela de rostade grönsakerna över. Toppa med cocktailkapris, sardeller, rucola, finrivet citronskal och parmesan.