Dinkelknäcke

Himmelsk tårta a la GI
Foto: Lena Holmsäter

Dinkelknäcke

Av: Anna Bonde

7 ingredienser

Dinkelknäcket passar bra till ost och fikonmarmelad.

Servera gärna med fikonmarmelad och ett par goda dessertostar.

Förslag på ostsorter som man kan hitta i vanliga livsmedelsbutiker:
Saint Agur
Taleggio
Appenzeller

Ingredienser

portioner stycken
  • 50 g jäst
  • 1 l vatten
  • 1 l siktat dinkelmjöl
  • 1 l rågmjöl
  • 3 tsk hel kummin

Till utbakningen

  • sesamfrön
  • flingsalt

Gör så här

  1. Blanda degen, tillsätt mjölet allteftersom till knådbar konsistens.
  2. Låt jäsa 30 minuter.
  3. Kavla ut tunna kakor på bakplåtspapper.
  4. Strö över sesamfrön och flingsalt, som kavlas ner lätt.
  5. Jäs i 20 minuter.
  6. Värm ugnen till 200 grader.
  7. Grädda kakorna 10- 15 minuter och låt svalna på galler.