Thaibollar av lax

Thaibollar av lax
Foto: Ulf Huett

Thaibollar av lax

Av: Anna Lind Lewin

Från: Malou efter tio

6 ingredienser

På sommaren kan man grilla bollarna på spett eller göra biffar av smeten och grilla dem på ett fint galler.

I samma program bjöd Anna på
Phillybollar
Indiska nuggets
Smillas mumsvåffor
Grön mosrulle

Ingredienser

portioner
  • 250 g lax (sej eller annan fisk)
  • ev 1,5 msk kapris
  • ev 0,5 kruka färsk koriander
  • 0,5-1 dl grädde (eller crème fraiche)
  • 1,5 msk fisksås
  • 2 msk smör

Till panering

  • knäckebrödsmulor, hemrivet bröd eller panko, japanskt ströbröd

Gör så här

  1. Blanda fisk, kapris, koriander, grädde och fisksås snabbt i en mixer. Kör inte blandningen för länge, då blir den seg och trådig. Spara en näve fisk som hackas grovt med kniv.
  2. Vänd sist ner den grovhackade fisken med en slev.
  3. Om man inte gillar kapris eller koriander kan man prova med till exempel dill.
  4. Forma smeten till små bollar.
  5. Rulla dem i ströbröd.
  6. Stek varsamt i cirka 10 minuter. De får inte bli torra!