Smillas mumsvåffor

Smillas mumsvåffor
Foto: Ulf Huett

Smillas mumsvåffor

Av: Anna Lind Lewin

Från: Malou efter tio

15 ingredienser

Ett vinnarrecept från Skilla, 5 år, familjen Farm Sundberg i Gnesta. Receptet finns med i boken Barnens bästa fest.

I samma program bjöd Anna på
Phillybollar
Indiska nuggets
Thaibollar av lax
Grön mosrulle

Ingredienser

portioner

Våffelsmet

  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1,5 dl vatten, kallt
  • 2,25 dl vispgrädde
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 2 tsk blandade örter, blandade hackade (t ex oregano, basilika, timjan)

Italienskt mums

  • 2 avokador
  • 2 tomater
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • citron, efter smak
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • strösocker (efter smak)

Serveras med

  • sallad

Gör så här

Våfflor

  1. Vispa mjöl och vatten till en jämn smet.
  2. Vispa grädden tills den blir tjock och vänd ner den i smeten.
  3. Blanda ner riven parmesan och hackade örter.
  4. Låt smeten dra i kylen i 30 minuter.
  5. Grädda varsin tjock och fin våffla gyllenbrun.

Mums

  1. Tärna avokado, tomat och fetaost och blanda med strimlad basilika och olivolja.
  2. Smaka av med pressad citron, salt, en gnutta socker och svartpeppar.
  3. Servera våfflan med sallad och en stor sked av det italienska mumset.