Phillybollar

Phillybollar
Foto: Ulf Huett

Phillybollar

Av: Anna Lind Lewin

Från: Malou efter tio

7 ingredienser

Ett finalistrecept från familjen Svensson Sundberg i Nacka. Receptet finns med i boken Barnens bästa fest.

I samma program bjöd Anna på
Indiska nuggets
Thaibollar av lax
Smillas mumsvåffor
Grön mosrulle

Ingredienser

portioner
  • 0,5 rödlök
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 1 förp färskost [200 g]
  • salt (efter smak)
  • citronpeppar, efter smak (eller rivet citronskal och svartpeppar)
  • ev gräslök (eller rödlök)
  • kex

Gör så här

  1. Hacka rödlöken fint och äggen grovt.
  2. Blanda philadelphiaosten, rödlök och ägg i en skål.
  3. Smaka av med lite salt och citronpeppar.
  4. Låt stå i kylen i cirka 2 timmar.
  5. Forma sedan smeten till små bollar och rulla dem gärna i lite hackad gräslök eller rödlök.
  6. Lägg bollarna på kex av olika slag.