Grön mosrulle

Grön mosrulle
Foto: Ulf Huett

Grön mosrulle

Av: Anna Lind Lewin

Från: Malou efter tio

12 ingredienser

Ett tunnbröd är en väldigt bra hållare för alla möjliga sorters godsaker. Skär man rullen i skivor får man plockbitar lagom stora att stoppa direkt i munnen. Receptet finns med i boken Barnens bästa fest.

Rulla in maten
Ett tunnbröd är en väldigt bra hållare för alla möjliga sorters godsaker. Potatismos eller pressad potatis är en bra grund i fyllningen. Komplettera med olika såser på gräddfil eller yoghurt, smaksatta med senap och majonnäs. Inuti rullen stoppar man sedan strimlad skinka, grillade korvar, kycklingfiléer, halloumi eller grillade grönsaker. Strimlad sallad, paprika och groddar gör rullen krispig.

Skär man rullen i skivor får man plockbitar lagom stora att stoppa direkt i munnen.

I samma program bjöd Anna på
Phillybollar
Indiska nuggets
Thaibollar av lax
Smillas mumsvåffor

Ingredienser

portioner

Bra mos

  • 8-10 potatisar
  • 2 dl mjölk, varm
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar

Grön fyllning

  • 100 g rucolasallad
  • 50 g parmesanost
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl olivolja
  • tunnbröd
  • ev skinka
  • sallad

Gör så här

Bra mos

  1. Koka potatisen mjuk.
  2. Mosa grovt med en potatisstöt.
  3. Späd lite i taget med mjölken och smöret.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Smaksätt efter eget huvud.

Fyllning

  1. Kör ruccola, parmesan, vitlöksklyfta och olivolja till en slät grön röra i en mixer.
  2. Blanda ner i potatismoset. Du kan ersätta ruccolan med basilika eller persilja.
  3. Lägg i tunnbröd tillsammans med strimlad skinka och sallad.